Lasista on moneksi – blogi lasinvalmistuksen maailmastaLasista on moneksi – blogi lasinvalmistuksen maailmasta


minusta

Lasista on moneksi – blogi lasinvalmistuksen maailmasta

Tervetuloa blogiini syventymään lasin ihmeelliseen maailmaan! Kirjoitan tänne juttuja niin lasin valmistuksesta kuin sen eri käyttötarkoituksistakin. Jokaisella meillä on varmastikin kotona jokin lasiesine, oli se sitten koriste- tai käyttöesine. Oletko koskaan tullut pohtineeksi kuinka se sai muotonsa ja millaisia tekniikoita sen valmistamiseen on oikein tarvittu? Saatan myös intoutua kirjoittamaan laajemmin lasinpuhalluksen historiasta, sekä siitä keitä tällä kiehtovalla alalla oikein työskentelee. Ehkä sinä hyvä lukijani olet alalla töissä, tai kenties haaveilet siitä? Jaa ihmeessä omat vinkkisi ja neuvosi alalle halajaville tai muuten vain aiheesta kiinnostuneille. Otan kaikki kommentit ilolla vastaan ja jos sinulla on toiveita aiheiden suhteen laita nekin ihmeessä tulemaan, ehkäpä kirjoitan myös niistä!

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

Halkeama tuulilasissa – miten kannattaa toimia?
25 March 2024

Halkeama tuulilasissa on yleinen ongelma, joka joh

Suihkuseinä sopii pitkään ja kapeaan kylpyhuoneeseen
1 June 2021

Kylpyhuoneremontti on monivaiheinen ja sen suunnit

tag

Suihkuseinä sopii pitkään ja kapeaan kylpyhuoneeseen

Kylpyhuoneremontti on monivaiheinen ja sen suunnittelussa tulee ottaa huomioon monia asioita. Kylpyhuoneen tulee olla sekä toimiva, kestävä ja viihtyisä ja kestää käyttöä vuosia, ellei jopa vuosikausia. Ennen remontin aloittamista, kannattaa se suunnitella huolellisesti. Suunnitellessa on ensimmäiseksi hyvä miettiä tarpeita, esimerkiksi ketkä kylpyhuonetta käyttää, onko käyttäjiä mahdollisesti monta ja minkälaisia vaatimuksia se asettaa tilan suhteen. Halutaanko kylpyhuoneeseen amme, suihku vai sauna, vai esimerkiksi sekä suihku että amme? Jos kylpyhuoneeseen halutaan suihku, sopisiko sinne parhaiten suihkukaappi vai suihkuseinä? Suunnitelmaan vaikuttavat myös kylpyhuoneen koko, muoto, mahdollisten ikkunoiden paikka ja myös se, onko suihkulle määritelty tarkka sijainti vai onko sille mahdollisesti useampia vaihtoehtoja. Kun tarpeet ja mahdolliset rajoitteet on selvitetty, voi suunnittelun aloittaa etsimällä inspiraatiota vaikkapa sisustuslehdistä ja blogeista tai joskus myös idea voi lähteä liikkeelle vaikkapa tietyn materiaalin, laattojen kuvion tai halutun tunnelman kautta.

Erilaisiin tiloihin sopii erilaiset suihkuratkaisut

Keskeinen elementti kylpyhuoneessa on suihku tai kylpyamme. Kylpyhuoneen remonttisuunnitelma kannattaa toteuttaa yhdessä asiantuntijan kanssa, joka osaa neuvoa parhaat ratkaisut ja ottaa suunnitelmassa huomioon visuaalisuuden, toimivuuden ja tekniset ratkaisut. Kylpyhuonetta suunnitellessa on myös tärkeää miettiä vedeneristystä, ilmanvaihtoa ja säilytystiloja. Vaikka kaikkia ideoita ei voi toteuttaa kaikissa tiloissa, voi jokaiseen tilaan löytää juuri siihen sopivan uniikin ja toimivan ratkaisun. Kannattaa lähteä liikkeelle toimivasta kokonaisuudesta, jossa kaikki kalusteet sopivat yhteen ja luovat käytännöllisen kokonaisuuden. Esimerkiksi pieneen tilaan sopii suihkukulma, jonka ovet voi kääntää pois tieltä, kun niitä ei tarvita. Suihkukaappi suojaa kylpyhuonetta vedeltä ja roiskeilta ja sopii useimpiin kylpyhuoneisiin. Pitkään ja kapeaan tilaan sopii suihkuseinä tai suihkusyvennys, jotka myöskin estävät veden leviämistä. Kylpyhuoneen muoto vaikuttaa myös suunnitteluun, mutta usein esimerkiksi viistokattoiseen kylpyhuoneeseen voidaan teettää erikoisratkaisuja.

Yhteistyökumppaniksi kannattaa valita luotettava ammattilainen

Kylpyhuoneremonttiin kannattaa valita asiantunteva ja luotettava urakoitsija. Yksi vaihtoehto on esimerkiksi valita palveluntarjoaja, jonka kautta hoituu remontin kaikki vaiheet suunnittelusta toteutukseen. Urakoitsijaa valitessa kannattaa tiedustella palveluntarjoajien referenssejä ja myös kysellä tutuilta suosituksia. Remontista ja sen aikataulusta kannattaa sopia kirjallisesti ja tärkeää on myös että yhteistyökumppani ottaa vastuun aikataulusta, hinnan toteutumisesta ja lopputuloksesta.

Lisätietoa esimerkiksi kylpyhuoneen suihkuseinäratkaisuista voit lukea Koillismaan Lasi sivuilta.