Lasista on moneksi – blogi lasinvalmistuksen maailmastaLasista on moneksi – blogi lasinvalmistuksen maailmasta


minusta

Lasista on moneksi – blogi lasinvalmistuksen maailmasta

Tervetuloa blogiini syventymään lasin ihmeelliseen maailmaan! Kirjoitan tänne juttuja niin lasin valmistuksesta kuin sen eri käyttötarkoituksistakin. Jokaisella meillä on varmastikin kotona jokin lasiesine, oli se sitten koriste- tai käyttöesine. Oletko koskaan tullut pohtineeksi kuinka se sai muotonsa ja millaisia tekniikoita sen valmistamiseen on oikein tarvittu? Saatan myös intoutua kirjoittamaan laajemmin lasinpuhalluksen historiasta, sekä siitä keitä tällä kiehtovalla alalla oikein työskentelee. Ehkä sinä hyvä lukijani olet alalla töissä, tai kenties haaveilet siitä? Jaa ihmeessä omat vinkkisi ja neuvosi alalle halajaville tai muuten vain aiheesta kiinnostuneille. Otan kaikki kommentit ilolla vastaan ja jos sinulla on toiveita aiheiden suhteen laita nekin ihmeessä tulemaan, ehkäpä kirjoitan myös niistä!

Kategoriat

arkisto

Viimeisimmät julkaisut

Halkeama tuulilasissa – miten kannattaa toimia?
25 March 2024

Halkeama tuulilasissa on yleinen ongelma, joka joh

Suihkuseinä sopii pitkään ja kapeaan kylpyhuoneeseen
1 June 2021

Kylpyhuoneremontti on monivaiheinen ja sen suunnit

tag

Halkeama tuulilasissa – miten kannattaa toimia?

Halkeama tuulilasissa on yleinen ongelma, joka johtua monista eri syistä ja aiheuttaa hankaluuksia autoilijoille. Halkeaman ilmestyminen tuulilasiin voi olla äkillinen ja yllättävä tapahtuma, joka vaatii nopeaa reagointia. Usein sen saattaa huomata vasta, kun se on jo laajentunut merkittävästi tai aiheuttanut haittaa näkyvyydelle. Tässä vaiheessa on tärkeää ryhtyä välittömästi toimiin ongelman ratkaisemiseksi. Tämä blogi keskittyy tarkastelemaan halkeaman mahdollisia syitä, seurauksia ja ratkaisuja.

 

Halkeama voi johtua useasta eri syystä

Aluksi on tärkeää ymmärtää, että tuulilasin halkeamat voivat johtua useista eri tekijöistä, mutta yleisimmin ne aiheutuvat kiveniskemästä, joka aiheuttaa pienen halkeaman tai kolon lasiin. Tämä voi näyttää aluksi harmittomalta, mutta jos halkeama jätetään korjaamatta, se saattaa laajentua ja vaikuttaa näkyvyyteen sekä tuulilasin rakenteelliseen eheyteen.

 

Halkeama voi aiheuttaa ongelmia

Halkeaman seuraukset voivat olla suurempia, jos niitä ei käsitellä ajoissa. Ensinnäkin ne voivat heikentää näkyvyyttä tiellä, mikä lisää onnettomuusriskiä. Lisäksi halkeamat voivat heikentää tuulilasin rakenteellista eheyttä, mikä voi vaarantaa matkustajien turvallisuuden onnettomuustilanteissa. Lisäksi, joissakin maissa halkeama voi aiheuttaa auton hylkäämisen katsastuksessa, mikä voi aiheuttaa haittaa ja lisäkustannuksia autoilijalle.

 

Halkeama tuulilasissa on mahdollista korjata

Onneksi halkeaman korjaaminen on yleensä mahdollista, jos se havaitaan ajoissa. Ammattitaitoiset korjauspalvelut voivat korjata pienet halkeamat ja kiveniskut nopeasti ja edullisesti. Menetelmässä käytetään hartsia, joka täyttää halkeaman ja palauttaa tuulilasin eheyden. Tällä tavalla voidaan ​​korjata pienimmät kiveniskemät ja vahvistaa tuulilasia ja estää halkeaman leviäminen.

 

Tuulilasin kunnosta kannattaa huolehtia

Lopuksi, jotta halkeamia voitaisiin ehkäistä tehokkaasti, on tärkeää huolehtia tuulilasin kunnosta ja turvallisuudesta. Tämä sisältää säännöllisen tarkastuksen ja tarvittaessa korjausten tekemisen, sekä varotoimien noudattamisen, kuten turvavälien pitämisen edellä ajavien autojen kanssa, jolla voi välttää kiveniskemiä. Lisäksi on suositeltavaa pysäköidä auto varjoon, jos mahdollista, välttääkseen lämpötilanvaihteluiden aiheuttamia jännityksiä lasissa, koska suuret lämpötilan vaihtelut voivat myös saada tuulilasin halkeamaan.

 

Kokonaisuudessaan halkeama tuulilasissa on ongelma, joka vaatii nopeaa huomiota ja korjausta, jotta vältytään vakavammilta seurauksilta. Säännöllinen huolto ja varovaisuus tiellä voivat auttaa vähentämään halkeamien riskiä ja varmistamaan turvallisen ja miellyttävän ajokokemuksen. Tuulilasin halkeama ja korjaus hoituu helposti ammattilaiselta, ja esimerkiksi tällaiset työt tekee Lappeenrannan Lasi- ja Peilihiomo Oy.